לחמניות וחלות כוסמין מושלמות

לחמניות כוסמין

אלה באמת לחמניות נפלאות, רכות ומפנקות, שתענוג להכין בכמות גדולה ולהקפיא. בכל בוקר, כשתפשירו לכם לחמניה או שתיים, יתפשט בבית ריח של מאפיה משובחת.
מחפשים את המתכון שלי לחלה? היכנסו ל- חלות מדהימות מקמח כוסמין 
ויש עוד מתכונים שאולי תאהבו:
   מתכון ללחם שאור 
   מתכון ללחם כוסמין מלא
   לחמניות כוסמין איטלקיות
                                                         


ברבות הימים העברתי את המתכון הזה לגן האנתרופוסופי הנהדר של הבן שלי, שם מכינים עם הילדים לחם בכל בוקר, ובכל יום שישי חלה. הילדים אהבו מאוד את הלחמניות ואז אילתרתי קצת וראיתי שעם שינוי פשוט המתכון הזה מתאים גם להכנת חלה מדהימה מקמח כוסמין. בכלל, קמח כוסמין הוא קמח שמאוד אהוב על ילדים כי יש בו מתיקות טבעית עדינה, בשונה מקמח שיפון החמצמץ, למשל. (רוצים עוד? היכנסו למתכונים שילדים אוהבים)

הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות (היכנסו למתכון שלי לחלות מקמח כוסמין). ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר. הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.

חשוב: לעתים, במזג אויר יבש מאוד או בסוגים שונים של קמח, יש להוסיף כמה כפות מים. אני ממליצה להתחיל בכמויות הרשומות, ורק לאחר סיום הלישה הראשונית עשר דקות של לישה לפחות- להוסיף בהדרגה כף או יותר של מים , אך ורק במידת הצורך. 
 
רכיבים: 
 

*קילו קמח כוסמין מלא

קוביית שמרים, או 2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר/דבש/ סילאן

5 כפות (75 גר׳) חמאה/ גהי/ שמן זית עדין 

2 ביצים

2.5 כוסות (580 מ"ל) חלב סויה/שקדים/פרה/מים

2 כפיות מלח גדושות

 

לזיגוג:
ביצה 
שומשום/ פרג שלם/ קצח

 
אופן הכנה: 
1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.

2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ואת החלב.

3. ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות- רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק ויחסית נוזלי. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כעשר דקות. הבצק אמור להיות דביק ורק אחרי ההתפחה הוא והפך לנוח יותר ללישה. זה חשוב כדי שהלחמניות יצאו רכות ואווריריות. מעבירים לקערה גדולה מאוד ומשומנת (נוח לעשות זאת עם קלף או מרית) מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.

5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה.

6. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. אין זמן מוגדר מראש להתפחה, זה תלוי במזג האויר ובחום שיש במטבח באותו זמן. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת. 

7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.

 

* אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן, חלקים של כוסמין מלא ולבן, או בקמח מלא.
* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר אחרי התפחה ראשונה ועיצוב ללחמניות. במהלך הלילה במקרר תתרחש ההתפחה השניה, בבוקר מוציאים מהמקרר , מזגגים בביצה ובשומשום ואופים.

 

תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות (50)

הכנתי חצי כמות הכל חילקתי ל2. אחרי 10 דקות של לישה הבצק ממש נזל למטה. הוספתי מלח והמשכתי ללוש . וו הלישה לא אסף את הבצק וכתוצאה קיבלתי בצק מאוד מאוד דביק הוספתי קמח והמשכתי ללוש ביידיים עד שלא היה יותר דביק. אני לא אופה הרבה אבל נראה לי שהייתי צריכה להוסיף עוד קמח למיקסר. מה את אומרת עינבל?

הכמויות מאוד מדויקות, ורק אחרי עיבוד יחסית ארוך הבצק מקבל מרקם פחות נוזלי, וגם אז הוא לא בצק 'בצקי', אלא רק אחרי ההתפחה הראשונה. כתבתי את זה במתכון. זה חשוב כדי שהלחמניות יצאו רכות ואווריריות.

האם מישהיא ניסתה להשתמש בשמן ובחלב קוקוס במקום שמן זית וחלב סויה? אם כן אשמח מאוד לשמוע איך יצא. ואם לא אשמח אם תתנו את דעתיכם המקצועית לשילוב הזה

אשמח לקבל מתכונים בריאים וקלים להכנה

אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר ללילה ובבוקר לעשות כדורים?

למה הלחמניות כוסמין אחרי שמקפיעים אותם הם מיתפוררים? לא המתכון שלך .

הי גיטה, קשה לי לענות על מתכון לא שלי. כוסמין הוא קמח שנוטה להתפורר אבל הלחמניות במתכון הזה לא מתפוררות.

יש לי מתכון קבוע ללחמניות אבל החלטתי לחפש משהו אחר והגעתי למתכון הזה, יצא מושלם! אף פעם לא יצאו לי כאלו רכות ואווריריות!
תודה!

אם חילקתי לכמויות כמו שאמרת, כמה קלוריות בערך זה לכל לחמניה? תודה(:

הי ענבל,
האם ניתן להוריד את הביצים מהמתכון? פחות אוהבת בצק עם ביצים...
כמו כן, האם הלחמניות מתוקות? ואיזה סוכר יותר מתאים לבן או חום בהיר?
תודה

הי דינה, הביצים לא מורגשות בכלל בבצק. בכל אופן את יכולה להוריד אותן מהמתכון אך הוא יצא פחות טוב לטעמי. את יכולה להשתמש באיזה סוכר שנוח לך, הלחמניות אינן מתוקות. יש לי מתכון ללחמניות כוסמין איטלקיות מתוקות

הלחמניות הכי מוצלחות שאי פעם הכנתי

רפאל אני שמחה לשמוע שאתה מסכים איתי (-:

הי,
כמה ימים אפשר להשאיר את הבצק במקרר?

השתמשתי ב80% קוסמים והיתר קמח לבן האם זו הסיבה שהקמת מאוד דביק

זה סוג הקמח. כוסמין הוא דביק.

מתכון מעולה!!
שאלה - אם השארתי ללילה במקרר אחרי ההתפחה הראשונה, עדיין יש צורך בהתפחה שנייה?

ודאי, ההתפחה השניה היא אחרי העיצוב. ובלי קשר לכמה זמן ארכה הראשונה. בהצלחה!!

תודה על המתכון!
הלחמניות יצאו ממש טעימות, יחד עם זאת הן יצאו דחוסות פחות אוריריות, האם זה מכיוון שלשתי עם הידיים?

לישה לא מספקת או התפחה לא מספקת.

הי, יש אפשרות להמיר שמרים במחמצת במקרה הזה?

אפשר להכין לחמניות וחלות עם מחמצת שאור. התוצאה שונה כמובן מחלות ולחמניות רגילות. תכיני לפי המתכון שלי ללחם שאור, ובשלב העיצוב ללחם תעצבי כמו חלה או לחמניות. נשמח מאוד לתמונות (תייגי אותנו)

יש לי שמרים טריים , מתכוונת לעשות 2 קילו בע"ה. הקוביות הן קטנות כל אחת 25 גרם .. זה מספיק ?

הגודל של הקוביות הוא סטנדרטי לגמרי... כך שאת יכולה להשתמש לפי היחס שרשום במתכון 

האם ניתן להכין עם לישה ידנית? אין לי מעבד מזון עם וו לישה לצערי. תודה

אל תצטערי, זה יוצא יותר טעים בלישה ידנית, פלוס יהיו לך 15 דקות של פעילות גופנית. ולשאלתך: כמובן שאפשר, כך לשו כל שנות קיום המין האנושי, את הקיצ'ן אייד המציאו רק לפני מאה שנה.

אפשר להכין עם חצי קמח לבן וחצי קמח מלא כוסמין?

אפשר לחלק חצי קמח לבן ןחצי קמח כוסמין מלא? אצלי לא אוהבים קמח כוסמין מלא לצערי...

הכנתי את החלות והן התבקעו באפיה, מה יכולה להיות הסיבה?

היי,
האם ניתן לדעת כמה קלוריות יש ביחידה?

הי הדר, תמיד יש שתי התפחות, האחת לבצק, השניה אחרי החלוקה ללחמניות. ראי במתכון,  ובהצלחה!

לא רשום התפחה לאחר הלישה.
גם לי זה היה מוזר....

חבל ששכחת לכתוב שצריך להוסיף את המלחחחחחח

בכלל לא שכחתי, אתה פספסת! (-: "... להוסיף את המלח וללוש עוד עשר דקות". בהצלחה! 

הי ענבל הלחמניות מדהימות עשיתי אותם 3 פעמים רציתי לדעת האם אפשר לעשות מהם לחם לכמה תבניות זה מתאים וכמה זמן לאפות את הלחם

הי ענבל הלחמניות מדהימות עשיתי אותם 3 פעמים רציתי לדעת האם אפשר לעשות מהם לחם לכמה תבניות זה מתאים וכמה זמן לאפות את הלחם

אם אופה 2 תבניות בתנור במקביל, לאפות בטורבו? או חימום עליון תחתון רגיל?

עמודים