
כל הילדים והמבוגרים שיש להם צליאק, מחפשים מתכון לפיצה ללא גלוטן- אבל לא מוצאים מתכון מוצלח שיש לו טעם כמו לפיצה 'אמיתית'. אני יודעת את זה כי על המתכון הזה שקדתי כדי להכין לאחי הקטן פיצה שיאהב. מאז הוא כבר לא קטן בכלל, אולי בזכות הפיצה (-;
אז אני גאה להציג את המתכון המשופר והמשודרג עם טעם פשוט מדהים לפיצה ללא גלוטן.
רכיבים לבצק הפיצה:
3/4 + 2 כוסות קמח נטול גלוטן (קונדיטור)
1/4 כוס קמח אורז מלא
3/4 שקית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 גביע יוגורט 3%
2 ביצים
4 כפות שמן זית
לרוטב:
4-5 עגבניות בשלות
כף שמן זית
1-2 שיני שום, לפי הטעם
מלח ופלפל
4 עלי בזיליקום
כף עלי אורגנו / זעתר טריים, או כפית יבשים (לא חובה)
תוספות:
גבינת מוצרלה טריה או קשה. ניתן לגוון עם בולגרית או פרמזן או עם גבינה טבעונית.
1. מחממים תנור ל- 190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה מחומם מראש)
2. לשים את כל החמרים היטב עד שנוצר בצק.
3. משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפיה משומן מעט. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות.
4. מכינים את הרוטב: מעבדים במעבד מזון לרוטב חלק, או מרסקים היטב בפומפיה את העגבניות וקוצצים דק את עשבי התיבול. אין צורך בבישול, וניתן גם להקפיא את הרוטב.
5. מורחים שכבה של רוטב על הפיצה, מעליה קורעים ביד חתיכות מוצרלה טריה או חותכים בסכין עיגולים של מוצרלה קשה.
מפזרים תוספות כיד הדמיון הטובה: זיתים, פטריות טריות, עגבניות שרי, ברוקולי, בצל סגול, אננס, פלפלים, פרוסות חצילים דקות וכד'.
6. אופים במשך כחצי שעה, עד שהבצק משחים בתחתית והגבינה מבעבעת.
7. חימום חוזר בתנור / טוסטר אובן בלבד- כמו כל המאפים ללא גלוטן, הבצק מאבד ממרקמו וטעמו במיקרוגל.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (50)
פנינה -
הי, אני מתרגשת להכין את הפיצה...
רציתי לשאול האם לא צריך לאפות את הבצק מעט לפני שיוצקים את הרוטב, או לא צריך לאפות?
טל -
הי ענבל,
האם יש לך רעיון לתחליף לא חלבי ליוגורט ?
תודה!
ענבל נתן בר -
נסי אולי יוגורט סויה
ענבל נתן בר -
נסי אולי יוגורט סויה
טלי לוי -
הי ענבל, הולכת להכין עכשיו לסיים שאריות לפני הפסח. אפשר לשים קמח חומוס במקום קונדיטור??
ענבל נתן בר -
אף פעם לא ניסיתי, המרקם והטעם מן הסתם יהיו שונים..
שני בן לולו -
מחפשת מתכון לפיצה
שרה -
מתכון מעולה!!
הכנתי כמות כפולה ולא יכלנו להפסיק לאכול...
ענבל נתן בר -
איזה כיף לשמוע! את מוזמנת להעלות תמונה שנראה.
רות -
איפה אפשר להשיג קמח אורז מלא? הייתי בחנות טבע ואמרו לי שקמח אורז מלא לא נטול גלוטן
ענבל נתן בר -
תחליפי חנות טבע (-:
נרי -
מ-ע-ו-ל-ה!
ממש טעים ופשוט
אחרי שניסיתי כמה מתכונים ואכלתי פיצה ללא גלוטן בכמה מסעדות ....אין ספק שזו הפיצה ללא גלוטן הכי טעימה שאכלתי אפילו אחרי מיקרוגל היא טעימה....תודה רבה!
ערן -
תודה רבה על המתכון!
שאלה קטנה, אין צורך במים לקמח?
רחלי -
הי ענבל, הלוואי שתעני לפני החג:)
אפשר להכין את הבצק מקמח כוסמין? (למי שלא רגיש)
תודה
אופק -
טעות להשתמש בביצים כשמכינים בצק ללא גלוטן,בצק יוצא נוקשה ולא אוורירי ולא גמיש ,ממליץ ולהשתמש בכף שטוחה של שמרים יבשים ולא באבקת אפיה .בהצלחה לכולם
נדב וילדר -
היי ענבל לא הבנתי כמה קמח לשים
דנה -
היי, האם ניתן להכין ללא ביצים? אולי עם שמרים?
אנונימי -
מושלם
דנית -
מודה שבחשש ניסיתי את המתכון...... לא שיתפתי את הבנות בכך שהמתכון ללא גלוטן ורק לאחר שחוסל הכל סיפרתי יצאה ממש טעים ואף אחד לא הרגיש שזה ללא גלוטן
גלעד -
פשוט ומצוין.
אסתי -
הפיצה מעולה. הכי טובה שהכנתי בשנים האחרונות. ממולץ לרגישים לגלוטן. לא כל יום אוכלים כזאת פיצה טעימה
עדי -
תודה
מירב טבקמן -
הכנתי אתמול את הפיצה )יותר נכון את הבצק( ויצא מעולה!! המשפחה שלי מאוד התלהבה והם בכלל לא צליאקים.
חשוב מאוד לשמן את הידיים כי הבצק מאוד דביק.
תודה! יצא ממש טעים
רביד -
יצא מדהים !!! תודה תודה תודה !!!
ניסיתי כל כך הרבה מתכונים לבצק פיצה ובסוף זה כל כך פשוט וכל כך טעים.
שמתי חצי כוס קמח אורז במקום רבע כדי שיהיה פחות דביק וכן שימנתי את הידיים עם שמן זית בעת עיבוד הבצק והנחתו על התבנית, יותר קל לטפל בו כך.
תודה לך ענבל ע... -
תודה לך ענבל על מתכון משגע
מור -
אמאלה איך טעעיייםםםם !! לא היה לי יוגורט אז שמתי קצת קוטג׳ במקום :)) ויצא מושלם !!
ענבל נתן בר - נ... -
איזה כיף שנהנית!
מוריה -
אני כבר יותר מ10 שנים צליאקית, פעם ראשונה שהכנתי ויצא מעולההההה!!!!!!!
תודה רבההההה
ליאת -
היי. ענבל
יש לי קמח אורז רגיל ולא מלא.
אפשרי?
ענבל נתן בר - נ... -
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן...
שרונה -
היי,
האם ניתן להמיר את שני סוגי הקמחים המצויינים במתכון ( קמח אורז וקונדיטור) בקמח אחד. לדוג' בקמח תמי?
אם כן, אז זה נשאר באותם כמויות?
תודה :)
ענבל נתן בר - נ... -
לא ניסיתי.
אנונימי -
יצא מדהים טעים איין דברים כאלה מהולה
אושר -
ענבל תודה! יצא מדהים מדהים מדהים!
האם ניתן להקפיא את הפיצה לפני האפיה? אני רוצה שיהיה במקפיא פיצות אישיות לעת הצורך :)
תודה רבה!
ענבל נתן בר - נ... -
אני ממליצה לאפות 80-90% ולהקפיא. לאחר מכן את מחממת תנור מראש לחום גבוה, וכשהתנור חם מכניסה לכמה דקות.
לינדה -
הפיצה נהדרת, קלה ומהירה להכנה ומתאימה לכולם ולא רק לצליאקים
תודה רבה
מיקה -
הצלת אותי!!! תודה רבה רבה רבה!!!
פיצה מהממת, בכלל לא מרגישים שחסר קמח..
שרון -
אני ובתי הצליאקית הכנו אתמול את הפיצה. מתכון פשוט, מהיר ובעיקר טעים. היא הייתה מאושרת. תודה!
אנונימי -
אם עושים את הבצק כמו שכתוב הבצק יוצא דביק מאוד מאוד בלי אפשרות לעבוד איתו
רק אחרי שהוספתי כמעט כוס קמח ללא גלוטן יכולתי איך שהוא לעבור איתו
ואז שיטחתי עם הידים כאשר הם רטובות...מה לא עשיתי נכון?
ענבל נתן בר - נ... -
קמח ללא גלוטן הרבה יותר קשה לעבודה מקמח רגיל... ולפעמים צריך לשחק עם כמויות הקמח והנוזלים.
רינה -
אין מים במתכון האם בכוונה והיוגורט נותן את הנוזלים? והאם ניתן להשתמש במים במקום יוגורט?
לובה -
שלום ענבל!
רוצה להודות לך מקרב לב על המתכון הפשוט והנהדר הזה, הפך להיות דייר קבע אצלינו בבית!
כל הכבוד!
ענבל נתן בר - נ... -
לבריאות!
אנונימי -
נראה טוב ! ינסה
מחמוד -
אני מאוד רוצה לנסות את המתכון, הבעיה שאני רגיש ללקטוז בצורה קיצונית ומכאן היוגורט נפסל.
יש חלב עמיד של חברת רמת הגולן, הוא נטול לקטוז כמעט לגמרי. אפשר להשתמש בו במקום היוגורט, אם זה נחשב באותה הקטגוריה? אם כן, אז איזה כמות חלב לשים?
תודה :-)
ענבל נתן בר - נ... -
הי מחמוד, אתה יכול לנסות להשתמש בחלב הזה, ומקסימום אולי להוסיף כף מאחד הקמחים (כי המרקם של היוגורט סמיך יותר). ספר איך יצא...
משפחת גמבורג -
מתכון מעולה!
משפחת גמבורג -
מתכון מעולה!!!
לימנדה -
מה ניתן לשים במקום יוגרוט.. אסור לנו חלב ניגר....
ענבל נתן בר - נ... -
נסי להשתמש בחלב אורז באותה הכמות והוסיפי מעט קמח.
עמודים