
עוגה נהדרת, עם כמות שפויה של סוכר ומעט מאוד שמן. עשירה בויטמין A, וניתנת גם להקפאה. הקמח ללא גלוטן אפילו משפר את טעמה! את העוגה הזו הכנתי תמיד לאחי הקטן - מרגע שגילו לו צליאק. הוא מאוד אוהב אותה, וגם לא צליאקים תמיד גונבים ממנה כי היא מאוד מוצלחת.
כוס סוכר חום/ מולסה/דבש
3/4 כוס קמח עדין ללא גלוטן- (כמו קונדיטור)
1/2 כוס קמח אורז מלא
1/4 כוס שמן- רצוי מאוד מכבישה קרה
3 ביצים
1 כפית קינמון
2 כוסות גזר מגורר גס
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
אגוזי מלך קצוצים
גיוונים:
אפשר לאפות את העוגה בתבניות מאפינס- כעוגיות אישיות
אפשר להוסיף (על חשבון הגזר)- תפוחים, פירות יבשים ..
ציפוי:
ממש לא חייבים, כי היא מעולה גם בלי. אבל אם רוצים להרשים, או לפנק, אפשר להקציף קרם קוקוס. פשוט מכניסים קרטון קרם קוקוס למקפיא, לאחר כמה שעות מוציאים בלי לטלטל, עושים חור בתחתית הקרטון ומנקזים את הנוזלים לקערה. פותחים את הקרטון ואת החלק השומני שנשאר למעלה מקציפים במערבל ומורחים על העוגה אחרי שהתקררה.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (47)
Rona Carmi -
אני החלפתי בקמח קוקוס ושקדים וזה יצא מושלם
שני -
האם ניתן להחליף את כל הקמחים בקמח קוקוס ושקדים?
ענבל נתן בר -
הי שני, אני בטוחה שהקמחים האלה יהיו נפלאים במתכון הזה. לא הייתי מהססת. נשמח אם תשתפי אותנו בתוצאות, ומוזמנת גם להעלות תמונה (אם מגיבה דרך תגובות הפייסבוק למטה אפשר להעלות תמונה). בהצלחה, ענבל
אנונימי -
האם הכוונה לסוכר חום דמררה או חום כהה?
ענבל נתן בר -
מה שבא לך... רק שימי לב שהסוכר הכהה מאוד הוא למעשה סוכר צבוע. בהצלחה, ענבל נתן בר
ליה -
הי ענבל,
האם אפשר לוותר על סודה לשתיה ואבקת אפייה במתכון?
ענבל נתן בר -
הי ליה, אפשר אך העוגה לא תתפח
טל -
במה ניתן להחליף את הקמח אורז?
כרמלה שער -
עוגה מאוד טעימה, הכנתי לנכדים שהתלהבו והעוגה נגמרה,
ענבל נתן בר -
נחמד לשמוע! מאחלת לכם עוד הרבה רגעים מתוקים ביחד
שרון -
האם אפשר לשים קמח קוקוס במקום 1/2 כוס קמח אורז? ובאיזה כמות?
יהלי -
טעים קליל ומומלץ
שרית -
היי
לא הצלחתי להבין האם מדובר על חצי חבילה או חצי כוס קמח אורז ?
ענבל נתן בר - נ... -
חצי כוס
לינדה -
שלום,
הכנתי את העוגה וכשהוצאתי מהתנור היא צנחה.
יש סיבה? היא אמורה לצנוח?
תודה
אנונימי -
העוגה יצאה פשוטה וטובה. הוספתי כפית קינמון וכ100 גרם אגוזי מלך. בפעם הבאה אוסיף גם צימוקים. מומלץ! תודה
ענבר -
שמתי 3 כפות דבש בלבד ! מתוק מספיק ! חבל על הזמן
אתי -
אשמח לדעת באיזה תבנית יש לאפות את העוגה?
ענבל נתן בר - נ... -
ואפשר כמובן להכפיל כמויות ולשים בתבנית גדולה יותר
טבעוני -
במקום ביצה ושקית אבקת אפיה (לא בגלל שלא טבעוני אלא בגלל התוספות האחרות)
בננה +3 כפות גדושות רסק תפוחים (או תפוח שלם מרוסק)
חצי כפית סודה לשתייה (במקום רבע) וכף חומץ תפוחים
נ.ב אצלנו הולך חזק גרסת המאפיין - בעיקר כי אפשר להקפיא במנות ולהוציא כל בוקר אחת לא. בוקר
בתאבון
אורית -
פשוט טעים וממכר!! מומלץ בחום
טלי.א -
יצא מעולה
החלפתי את הסוכר בחצי כוס דבש וחצי כפית דיאטיפ |
תודה על שיתוף
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=eatno
טלי.א -
את כוס הסוכר החלפתי ב½ כוס דבש ו½ כפית דיאטיפ .
תודה על השיתוף
http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=eatno
יהלי -
העוגה ממש ממש איכותית וקלה, טעימה טעימה ואני לא מהאופות. תודה על העוגה.
אנונימי -
העוגה מצויינת...תודה
אנונימי -
לא ברור אם התכוונת לקרם או למי קוקוס
אנונימי -
אשמח אם תוסיפי
ענבל נתן בר - נ... -
תבנית אינגליש קייק
דינה -
הי ענבל,
ניסיתי את המתכון והוא מעולה!
אני מכינה את העוגה ליום הולדת בגן ורציתי לגוון ולהכין 2 עוגות: אחת כמו שמופיעה במתכון והשניה לגוון עם תפוחים.
האם כדאי להחליף את כל 2 כוסות הגזר בתפוחים? או כדאי לעשות כוס גזר וכוס תפוחים? האם לחתוך את התפוחים לקוביות או גם לגרד (נראה לי שיהיה הרבה מיץ בגירוד...)?
תודה!
לילך -
עשיתי בדיוק לפי המתכון, יצא טעים!!
הייתי רוצה שייצא לח יותר יצא לנו יבש מדי , יש לך הצעה??
ענבל נתן בר - נ... -
כנראה אפית את העוגה יותר מדי. בפעם הבאה בדקי אותה קודם והוציאי אותה מהתנור לפני הזמן.
ליאנה -
בנוסף- אחרי שהעוגה הייתה מוכנה שכפתי 3-4 כפות סירופ מייפל אמיתי - שידרג ממש את העוגה!!!
גלית -
אשמח לדעת מה היחס בינהם. כמה שמן קוקוס שמת וכמה סירופ אגבה.
תודה
אנונימי -
הי לא רואה שמצויין גודל תבנית.תודה
אנונימ -
זה ממכרררררררררררררר
מור -
עוגה מעולה!! לקח 5 דקות להכין. חלק נכנס לתבנית, חלק למיני-מאפין. עשיתי מעט שינויים: השתמשתי ב 2 ביצים ואפילו פחות מרבע כוס שמן והוספתי קצת רסק תפוחים במקום, הוספתי גם חמוציות יבשות (ללא סוכר) וגרעיני דלעת והשתמשתי גם בדלעת במקום חלק מהגזר. תיבלנתי עם קצת אגוז מוסקט וג'ינג'ר יבש. ממש ממש טעים. אגב, לאמיצים בעוגות גזר - מעולה להוסיף גם ציפורן / הל וטיפה פלפל שחור.
שרה דורה -
היי האם ניתן להחלים את השמן הרגיל בשמן קוקוס? ולגבי הסוכר אפשר להחליף לסטיוויה ?
מה לגבי הביצים? האפשר להחליף בפגישתן גרוס? (סליחה על כל ההחלפות פשוט יש דברים שאסור לי רפואית...)
ענבל נתן בר - נ... -
הי שרה, אין בעיה (-:
אפשר להחליף את הכל, לגבי ביצים יכול להיות שהעוגה קצת תתפורר אז תמירי חלק מהגזר ברסק תפוחים, שיחזיק את העוגה. לא ניסיתי להחליף בפשתן כי פשתן מוציא חומרים מזיקים כשהוא עובר חימום.
אנונימי -
הוספנו חצי כוס מיץ תפוזים, משדאג
יולי -
בדיוק לפי המתכון , שמתי שקדים כי לא היה אגוזים-מעולה!!!!
אנונימי -
האם אפשר לשים במקום סוכר חום סילאן ללא סוכר?
האם יצא טעים?
תודה רבה
ענבל נתן בר - נ... -
אין בעיה...
ורד -
עוגה מצויינת!!!
שביט -
עוגה מדהימה..לטעמי ניתן להפחית בכמות הסוכר..רציתי לשאול בבקשה האם ניתן להמיר את הסוכר בסירופ אגבה ואם כן מה הכמות...
תודה על תשובתך
שביט
ענבל נתן בר - נ... -
לא ניסיתי לעשות זאת אך אני מניחה שאין בעיה. את תצטרכי לנסות ולעדכן אותנו באשר לכמות המומלצת (-: עקרונית את ממירה את הסוכר בכמות שווה של סירופ (אולי מעט פחות).
ענבל נתן בר - נ... -
נכון הדבר ששמן מתחמצן בחום. אך אנו בוחרים את הרע במיעוטו (נו, מי שמתעקש לאכול עוגה...) שמן מזוכך כבר מגיע מחומצן, ויות רמכך: הוא עובר תהליכים כימיים רבים, כמו הלבנה, שיפור ריח, חימום בטמפרטורות גבוהות בעשרות אחוזים מהטמפרטורות אליו מגיע התנור הביתי. לכן אנו מעדיפים להשתמש בשמן מכבישה קרה.
רבקה -
שלום רב.
האם אין בעיה בחימום שמן מכבישה קרה? נדמה לי שקראתי שחימום של שמן מכבישה קרה גורם לחמצונו יותר מאשר שמן רגיל (בגלל תהליך העיבוד).
תודה רבה