ה- ויניגרט שלי

מתכון טבעוני
סלט ירוק

כל אחד יודע להכין סלט ירוק- מה הבעיה? שוטפים כמה עלי בייבי, קצת חסות. אבל כדי שהוא יהיה טעים, אנחנו צריכים את הנשק הסודי- רוטב מושלם. 
יש לי בשבילכם רוטב כל כך טעים, שתוכלו לאכול איתו דלי חסה בלי להפסיק. הוא פשוט להכנה, וניתן לגוון אותו בכל דרך אפשרית, כל עוד שומרים על יחס נכון בין הרכיבים. 
אז כמו שאני אוהבת, הנה עקרונות למתכון בסיסי כדי שתוכלו ליצוק לתוכו את האופי והטעם שלכם.
כדי להכין ויניגרט חשוב לשמור על יחס של 1/3 חומץ ו- 2/3 שמן, ומכאן אתם כבר מסודרים. אפשר להכין בכל כמות, אבל אני מכינה בכמות גדולה ושומרת במקרר, כדי שתמיד יהיה לי רוטב מוכן לסלט. אם מעוניינים לשמור אותו במקרר ליותר מיומיים שלושה, משמיטים את השום ומשתמשים בחומץ במקום מיץ לימון, ואז הוא יכול להחזיק המון זמן  (חודש ויותר).
וכשרוצים לקחת משהו קליל לעבודה, שמים קצת מהרוטב בצנצנת קטנה וזורקים כמה עלים ירוקים לקופסה נפרדת. 

 
רכיבים: 


1/3 כוס מיץ מלימון טרי או חומץ איכותי* 
2/3 כוס שמן זית
מלח
פלפל גרוס
כפית חרדל איכותי עם או בלי גרגרים 
כף גדושה דבש/ ממתיק אחר**

1 שן שום טרי כתוש- לא חובה.

אופן הכנה: 
 

מכניסים את כל החמרים לצנצנת עם מכסה, ומנערים היטב. טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך. אם הויניגרט לא מכיל שום ומיץ לימון (אלא חומץ),אפשר לשמור אותו כמה חודשים במקרר. אם הוא מכיל שום או לימון, יש לצרוך אותו תוך מספר ימים. 

יוצקים מעט מהרוטב על עלים ירוקים ששטפנו ויבשנו היטב (כדי שהרוטב יאחז בעלים ולא ישחה עם המים, אל תתעצלו ויבשו אותם). הכמות במתכון הזה מספיקה לשתי קערות סלט ענקיות (נניח, 3 ראשי חסה גדולים). אם הכנתם סלט אישי, השתמשו בכף או שתיים מהרוטב. 

אפשר להוסיף לסלט גם פרי כמו פירות יער, אגסים, תותים, אפרסקים ועוד, כמו גם אגוזים למיניהם. 

*חומץ בן יין אדום או לבן/ בלסמי/חומץ תפוחים, או כל חומץ משוגע אחר
**
 אפשר לגוון ולהחליף את הדבש בכל מתוק אחר: מולסה, סילאן, מייפל אמיתי, אגאבה, אפילו השתמשתי פעם בקונפיטורת תותים וזה יצא מדהים.

בתיאבון!

 

 

תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

מתכון מדהים!! תודה רבה!!
אפילו הבררנים אצלי שחובבים רטבים מלאים במיונז וכו' אהבו מאוד...

דבש זה לא טבעוני כך שאם כתוב למעלה מתכון טבעוני כדי לכתוב במקום הדבש ממתיק אחר

הי אורנה, את בהחלט צודקת- דבש הוא לא טבעוני. עם זאת במתכון יש אופציות שונות להמתקה של המתכון ודבש הוא רק אחד מהם. כל אחד יכול לבחור את האפשרות האהובה עליו. החוכמה במתכונים בעיני היא לתת כמה שיותר אופציות שיאפשרו גיוון, טעם אישי והעדפות קולינריות או בריאותיות.

השימוש בחומץ עושה לי קצת לא נעים בבטן. יש אלארנטיבה?
ניסיתי אגב חומץ תפוחים אורגני ועדיין..

נשמע רוטב נהדר.לכמה חסות תספיק כמות הרוטב לפי המתכון המצוין?

הכנתי כמות ענקית ושמרתי במקרר חודש וחצי - נשמר טעים ומעולה.

מאוד מאןד הופתעתי , מושלם. מצויין.

כמרכיב מתוק השתמשתי בסילאן ובנוסף בסלט שמתי גרגרי רימון.