עוגת גזר מהירה

עוגת גזר מהירה

אני חושבת שזה אחד המתכונים הכי אהובים באתר, מתכון כזה שלוקחים לכל החיים ולכל מסיבה. היא כל כך נהדרת בעיני כי היא מצליחה להיות טעימה ולהשתלב כחלק מתזונה בריאה, עם כמות שפויה של סוכר ומעט מאוד שמן. היא עשירה בויטמין A, ניתנת להקפאה, והכי חשוב -טעימה כל כך שאפילו הילדים ישתגעו עליה. 
מומלץ להכפיל את הכמות- העוגה תיגמר עוד לפני שתספיקו לקרר אותה...
כמו בכל המתכונים שלי, כוס מתייחסת לכוס מדידה סטנדרטית לאפיה.

 
רכיבים: 

1 כוס סוכר חום/ מולסה/ סילאן (אפשר גם פחות)

1/4 1 כוסות קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה.

1/4 כוס שמן- רצוי מאוד מכבישה קרה

3 ביצים (או: בננה וחצי, מרוסקת היטב, או 3/4 כוס רסק תפוחים)

1 כפית קינמון

2 כוסות גזר מגורר גס

1 שקית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

מעט תמצית וניל אמיתית

אופציונלי: חופן אגוזי מלך קצוצים 

 

 

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מערבבים היטב את כל החמרים.

3. אופים בתבנית אינגליש קייק כארבעים דקות או בתבניות מאפינס- 15-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (עם פירורים עליו זה בסדר) אם השתמשתם בסילאן או בממתיק נוזלי אחר יתכן שתצטרכו להוסיף כמה דקות נוספות לאפיה.
אבל שימו לב, העוגה אמורה להיות רכה, היזהרו מאפיית יתר.

4.  פזרו מעט אבקת סוכר על העוגה. 

 
ציפוי: 

ממש לא חייבים, כי היא מעולה גם בלי. אבל אם רוצים להרשים, או לפנק, אפשר להכין קרם קוקוס:
1. שמים קרטון מי קוקוס במקרר למשך כמה שעות.
2. מוציאים בלי לנער ומסננים את המים החוצה. מקציפים את השכבה הקרמית שנשארה בקרטון.
3. מורחים אחרי שהעוגה התקררה. שומרים במקרר. 

 גיוונים:

אפשר להוסיף (על חשבון הגזר)- תפוחים מגורדים, פירות יבשים ועוד. 

 

תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות (50)

האם אכן כוס ורבע קמח ושקית אבקת אפייה?

האמנם כוס ורבע קמח לשקית אבקת אפייה? זה אומר שאם מכפילים אז זה שתי שקיות? 6 ביצים? נראה המון..

נשמע נפלא.
ילך עם שמן זית אורגני עדין?

הכנתי עם שמן קוקוס אורגני, יצאה נפלאה ונטרפה. :) תודה על עוד מתכון משובח.

אמא שלי הכינה את העוגה, עוגה נפלאה! תודה רבה.
רציתי לשאול כמה קלוריות פחות או יותר יש בפרוסה?

אפשר להכין כמאפינס? כמה זמן אפייה מומלץ? תודה...

הי ענבל,
עוגה מדהימה! מכינה כמאפינס ומחלקת לילדים בקופסאות האוכל לביה"ס.
השינויים שעשיתי:
1/2 כוס סוכר דמררה ומייפל טבעי (סה" כ- 2/3 כוס)
1.5 גזר מגורר דק ו-0.5 כוס תפוח גרנד סמיט מגורר גס
1/2 כפית קינמון (מעבר לזה הטעם מאוד דומיננטי לילדים)

וואו! הכנתי היום בתבניות מאפינס ויצא פשוט מדהיייים!
הפחתתי את כמות הסילאן בחצי , המרקם והטעם מדהימים!
תודה על המתכון

תודה על המתכון .לא אפיתי כבר כמה שנים( בת 75) הכנתי ושלחתי לבן ולנכדים (17) עד שנגמר הביקור ניגמרו שתי העוגות.תודה .

באהבה רבה, כיף שכולכם נהניתם!

הי ענבל, אם אני רוצה לשלב בין ביצים (ביצה או שתיים) בנוסף לבננה כתחליף, איך לשלב ביניהם?
ואם אני משתמשת רק בבננה במקום ביצים, העוגה יוצאת נמוכה יותר?
תודה!

הי, לא הבנתי למה לשים גם ביצים וגם בננה... אם את משתמשת בבננה כתחליף, העוגה יוצאת שונה, כמובן. גם בטעם וגם במרקם.. אף פעם לא שמתי לב להבדלי גובה אבל יתכן שהיא תופחת מעט פחות. בהצלחה! עדכני אותנו איך יצא לך

עוגה מהממת טעימה ורכה ,כולם אהבו. ,תודה

היי ענבל!
אם ברצוני להמיר את הסוכר במתכון לתחליף סוכר לסכרתיים ,למשל- תמצית סטיביה. באתר של "ברא", החברה המייצרת את התמצית, כתוב כי עבור כוס סוכר לבן יש להשתמש בכפית תמצית. האם אפשר להמיר את הסוכר החום במתכון לסטיביה כפי שנעשה עבור סוכר לבן?
תודה!

אני מניחה שכן, אבל מעולם לא ניסיתי ואני לא בעד ממתיקים מלאכותיים (גם הכביכול טבעיים) .

גם לסכרתיים מגיעה עוגת יומולדת מתקתקה (:
אם יש לך המלצות על משהו אחר שאפשר לשים במקום הסוכר אני אשמח (: (כי סטיביה זה התחליף הכי טבעי שאני מכירה חח)
תודה בכל מקרה!

אכן אכן, אך אני לא ניסיתי להכין עם תחליף ולכן לא יכולה להמליץ לך... 

היי ענבל זה קמח כוסמין מלא? יש לי מלא

הי, את העוגה אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין לבן, אני משתמשת בקמח כוסמין המלא והעוגה יוצאת מדהימה

היי
אם אני רוצה עוגה בלי ביצים? במה אפשר להמיר?

כל ביצה ניתן להמיר ברבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מרוסקת. בהצלחה!

ואוו עוגה מעולה וטעימה בטירוףף
מומלץץ

היי ענבל, הכנתי את העוגה והתגובות היו מדהימות. עם זאת, האמצע של העוגה היה לא אפוי ברמת הנוזלי!!! יש לך השערות מדוע? את אופה על חום עליון תחתון או על טורבו?

ודאי, הוצאת אותה לפני שסיימה את האפיה שלה. הדרך לדעת שעוגה מוכנה היא כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי, או נקי עם מעט פירורים (זה תלוי בעוגה). בעוגה הזו בגלל הגזר הקיסם יכול לצאת עם מעט פירורים.
אם היית מכניסה קיסם, הוא היה יוצא עם תערובת עוגה עליו, והיה ברור שהעוגה צריכה עוד זמן בתנור. זמן אפיה משתנה מתנור לתנור, בגלל הגודל שלו, מהירות החימום שלו והדיוק של התרמוסטט שלו. לכן לא אופים אפיה עיוורת אלא תמיד בודקים.

לשאלתך השניה, עוגות אני תמיד אופה על חום עליון ותחתון ושמה את העוגה על הרשת התחתונה. 

עוגה מעולה, החלפתי חצי מהקמח בקמח קינואה ויצא טעים:)

היי ענבל, מה הכוונה לשמן מכבישה קרה? האם מדובר בשמן זית או רגיל? איך אני יודעת שמדובר בשמן מכבישה קרה?

הי, שמן מכבישה קרה הוא שמן שתהליך ההפקה שלו לא כלל חימום לטמפרטורות גבוהות, מה ששומר על הערכים התזונתיים שלו ולא גורם לחמצון ויצירת רדיקלים חופשיים בשמן. כדי לדעת האם השמן הוא מכבישה קרה צריך להסתכל על האריזה, ולוודא שרשום שם: כבישה קרה. ניתן לייצר כמעט כל שמן בכבישה קרה. שמן זית לא מתאים לעוגה הזו, נסי שמן קוקוס בכבישה קרה, חמאה/ גהי (ראי מתכון באתר). בהצלחה!

תודה רבה על ההסבר :)
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בשמן קנולה רגיל שרשום שהוא מכבישה קרה?
במידה ואני משתמשת בחמאה כמה לשים?
מתכננת להכין ממש בקרוב את העוגה !

הי הילה, עקרונית אפשר להשתמש בכל שמן שבעולם, אבל אנחנו מנסים שיהיה קצת יותר בריא כאן (-;  אם את הולכת על חמאה, אני פשוט ממיסה חמאה בכמות של השמן (למשל, כאן כתוב רבע כוס שמן, אז אני ממיסה חמאה ומודדת רבע כוס). עם חמאה העוגה יוצאת מעט יותר דחוסה, אבל בשום אופן לא פחות טעימה. המרקם פשוט מעט שונה. בהצלחה!

 

העוגה נהדרת!!! עושה אותה בפעם הרביעית והיא תשאר חלק בלתי נפרד מארסנל העוגות הקבועות. קלה לעשיה, בריאה וטעימה מאד. תודה ענבל :-)

איזה כיף אילנה! צלמי לנו תמונות (-:

סורי ענבל, הרגע ראיתי והעוגה/ות נאכלות כהרף עין :-)
פעם הבאה בלי נדר
שבוע מבורך! ותודה

אסור לי לאכול סוכר חום מולסה או סילאן האם אפשר לשים סטיביה נוזלית וכמה

מה אפשר לשים במקום סילאן סוכר חום או מולסה. כי אסור לי את הדברים האלה . מותר לי רק סטיביה נוזלית . ואם כן אז כמה

עוגה מעולה!!! רכה ועסיסית .עשיתי ללא ציפוי.יצא מושלם!!!

הי ענבל,

במה אפשר להחליף את הביצים לעוגה טבעונית? ובאיזו כמות...
תודה

ברסק תפוחים, רבע כוס על כל ביצה. בהצלחה ובתיאבון.

היי, האם מדובר בקמח כוסמין לבן או מלא?

מדובר בקמח כוסמין מלא אבל מה שלא תשתמשי יצא טעים..

מתכון עוגת הגזר נפלא . קלה להכנה וטעם משגע תודה רבה

שלום ענבל! תודה רבה על כל מה שאת משתפת אותנו...
רציתי לשאול על ערבוב החומרים - את הכל ביחד ישר ? או להקציף את הביצים לפני? (עם הסוכר)

תודה!

עוגה נהדרת אני החלפתי את הסוכר ב10 שקיות סוכרזית, הוספתי רבע כוס צימוקים, רבע כוס אגוזים וקוקוס, שיגעון

עוגה מעולה, טעימה בטירוף.. הילדים טרפו

בוקר טוב לשבוע חדש ענבל,
הכנתי בשישי את העוגה. הכפלתי כמויות, הפחתתי סוכר (קנים חום) לכוס וחצי לכמות כפולה ועדיין מתוק ברמה שאפשר להפחית עוד.. העוגות יצאו גבוהות ודחוסות. לא הוספתי דבר על הגזר. מי שטעם אהב. הערך המוסף הוא הקמחים הבריאים.
ראשית, רציתי לומר תודה. שנית לשאול האם יש לך מושג ותוכלי לעזור לי בכך, כאשר יש מתכון לעוגה או אפילו עוגיות והוא מורכב רק מקמח לבן ורוצים לעשות אותו יותר בריא באיזה יחס החלפה מקמח לבן לקמח מלא, או קמח כוסמין צריך שיהיה? עשיתי עוגת דבש מסורתית שהיתה כל השנים מדהימה והחלפתי בקמח מלא בלי מחשבה ולצערי העוגה לא היתה טעימה כלל. אשמח לחוות דעתך המלומדת :-)
נ.ב. כבר כתבתי לפני כשעה או יותר כאן אך משום מה כנראה לחצתי על כפתור לא מתאים ואינני רואה את התגובה ולכן כתבתי שוב.
תודה מראש, ויום מוצלח!

היי
באמת קל וטעים אבל למרות שהשתמשתי בסוכר קוקוס שהוא משמעותית פחות מתוק, אפילו כשהורדתי ל3/4 כוס יצא ממש ממש מתוק! לא יכולה לדמיין כמה מתוק זה עם סוכר חום.... ושאלה לגבי אבקת האפייה: שקית שווה כף אבקה- יש אפשרות להפחית? תודה

אילנה היקרה, איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים. יחס ההמרה הוא אחד לאחד, אך יש עוגות שבהן זה יוצא טעים ויש עוגות שפחות, זה תלוי בדחיסות, ביתר המרכיבים, וכו'. זאת אומרת לא כל עוגה שתמירי אותה לקמחים מלאים תצא טוב. יש עוגות שיותר מתאים להן קמח כוסמין, יש כאלה שאעשה עם קמח קוואקר וכו'. 
בתיאבון ויום נפלא,

ענבל נתן בר, נטורופתית

עמודים