עוגיות טחינה ללא גלוטן

מתכון טבעוני
עוגיות טחינה- חלבה

לפני כמה שנים מטופלת שלי, שהבן שלה היה רגיש לביצים, למוצרי חלב ולגלוטן הציבה בפני אתגר: לחשוב על עוגיות טעימות שהיא יכולה להכין לבן שלה, שלא יכילו קמח, מוצרי חלב וביצים. כשחשבתי על עוגיות הטחינה- חלבה הרגשתי כאילו זכיתי במיליון דולר.
אבל העוגיות האלה טעימות וחביבות גם על אוכלי כל. העוגיות האלה עשירות מאוד בברזל וסידן, בריאות וטעימות- מה עוד אפשר לבקש?
 

רכיבים: 


3 כוסות קמח כוסמין (בצליאק-יש להשתמש בכוס וחצי קמח קונדיטור וכוס וחצי קמח אורז מלא)

1 כוס טחינה גולמית ללא תוספות- רצוי משומשום מלא

1 כוס סוכר חום

200 גר' שמן קוקוס (מי שאינו טבעוני יכול להכין עם גהי או חמאה)

אפשר: אגוז מוסקט, קינמון, ג'ינג'ר,וניל וכו' לפי הטעם

שקדים / אגוזים קצוצים לקישוט

 

אופן הכנה: 
 

1. מערבבים היטב את כל החמרים פרט לאגוזים.

2. יוצרים עוגיות ובמרכז כל עוגיה נועצים חתיכת אגוז/ שקד. אופים ב- 180 מעלות מקסימום בתנור שחומם מראש, עד 12 דקות אך לא יותר.
העוגיות נראות לא אפויות, לא להיבהל כי הן מתקשות אחר כך. אפיה ממושכת יותר תהפוך אותן לקשות כמו אבן.

 

 

תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות (37)

האם אפשר להשתמש בסטיביה במקום סוכר, וכמה?

איפה החלבה? מה הכמות והשלב בו מכניסים אותה?

הי אביגיל, חלבה היא כמובן שילוב של טחינה גולמית עם סוכר. לכן, אין צורך להכניס חלבה אלא השילוב יוצר טעם חלבה. 

לא ניסיתי, אני מניחה שאין בעיה, אבל אולי המרקם יהיה שונה

היי, הכנתי השבוע את העוגיות. נפלאות וטעימות :-)
רק לא סגורה לגבי המרקם, בנגיעה מרגיש רטוב ופירורי, האם כך צריך להיות ?
ולגבי הסוכר, האם אפשר להחליף באבקת סוכר ? משום שבזמן האכילה הוא מאוד מורגש.

הי ליאת, איזה כיף לשמוע. הן אכן עוגיות מהסוג המתפורר אבל לא אמורות להיות רטובות, אולי לא אפית מספיק או ששינית משהו ברכיבים? לגבי הסוכר, הוא אכן מורגש, אנחנו דווקא אוהבים את זה... נסי להשתמש באבקת סוכר כמו שהצעת. 

לא שיניתי כלום האמת, ואפיתי אפילו קצת יותר ממה שכתוב במתכון...
אנסה שוב והפעם באמת עם אבקת סוכר ואדווח איך יצא.
בכל מקרה, העוגיות עוד שניה מתחסלות D-:

בהצלחה! עדכני אותנו פה איך יצא

הי מרסי, נסי עם חמאה. אני בטוחה שזה יצא טעים, מוזמנת לעדכן ולהעלות תמונות

האם אפשר להשתמש בשמן אחר ?לא אוהבת את הטעם של קוקוס

אין בעיה להכין את עוגיות הטחינה האלה מקמח ללא גלוטן. בהצלחה!

אי אפשר להכניס סילאן במקום סוכר חום ?

האם אפשר להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן- מה יחס ההמרה?

אני לא ניסיתי, יכול להיות שהבצק יהיה נוזלי מדי. אפשר לנסות, עדכן אותנו

ניתן להחליף את קמח כוסמין בקמח תירס?

לא ניסיתי, מוזמן לנסות ולעדכן אותנו איך יצא!

הן ממש טעימות אבל מתפוררות. עשיתי בדיוק לפי המתכון. יש עיצה?
תודה

כן, העוגיות אכן נוטות להתפורר. לכן מומלץ לאחסן אותן בקופסה שטוחה בשכבה אחת.

הוספת 1=2 כפות דבש, אפשר במקום חלק מהסובר, מפחיתה מאוד את הפורריותץ

אני מכינה את העוגיות האלה נימוחות בפה. אך עם סילאן טבעי וגם עם רסק תפוחים טבעי במקום שמן. יוצא מעולה עם קמח קוקוס. הטחינה עצמה היא בעצם מלאה שומן, לכן אפשר לוותר לחלוטיין על הוספה של כל שמן. ממליצה לנסות בחום.

אשמח לכמויות של הסילאן, רסק תפוחים ובקשר לקוקוס הוא מחליף את כל הקמח כוסמין?

אהלן, נשמע מעניין בלי שמן ועם רסק תפוחים, תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות?
תודה

אהלן, נשמע מעניין בלי שמן ועם רסק תפוחים, תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות?
תודה

התערובת יצאה לי נוזלית לגמרי ...

מוזר... האם השתמשת בשמן קוקוס או בשמן אחר? כי שמן קוקוס הוא מוצק (אלא אם כן חם מאוד ואז אפשר לשמור אותו במקרר) ולכן אין סיבה שהתערובת תצא נוזלית.

האם אפשר להמיר את הסוכר החום בדבש או דבש ודיאטיפ כפי שעשתה אחת המגיבות לעוגת הגזר ?

האם אפשר לשים משהו אחר במקום חמאה כדי שהעוגיות לא יהיו חלביות?!

היי ענבל
אני מאוד נהנית מהאתר שלך ועל כך תודתי. ראיתי שניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס.. מה הכמות המומלצת?
תודה

על מנת לדעת את הכמות עליך לשים חצי כוס דבש/סילאן, ולטעום את התערובת. אם יש צורך, להוסיף עוד קצת דבש עד שתגיע לדרגת המתיקות הרצויה (וכן יש לשים לב לסמיכות התערובת, כדי שניתן יהיה ליצור עוגיות ושהיא לא תהיה נוזלית מדי)

אף פעם לא ניסיתי להקפיא אותן- הן נגמרות מהר מאוד... אבל אני לא חושבת שתהיה בעיה להקפיא אותן.