מתכון טבעוני
לפני כמה שנים מטופלת שלי, שהבן שלה היה רגיש לביצים, למוצרי חלב ולגלוטן הציבה בפני אתגר: לחשוב על עוגיות טעימות שהיא יכולה להכין לבן שלה, שלא יכילו קמח, מוצרי חלב וביצים. כשחשבתי על עוגיות הטחינה- חלבה הרגשתי כאילו זכיתי במיליון דולר.
אבל העוגיות האלה טעימות וחביבות גם על אוכלי כל. העוגיות האלה עשירות מאוד בברזל וסידן, בריאות וטעימות- מה עוד אפשר לבקש?
רכיבים:
אופן הכנה:
1. מערבבים היטב את כל החמרים פרט לאגוזים.
2. יוצרים עוגיות ובמרכז כל עוגיה נועצים חתיכת אגוז/ שקד. אופים ב- 180 מעלות מקסימום בתנור שחומם מראש, עד 12 דקות אך לא יותר.
העוגיות נראות לא אפויות, לא להיבהל כי הן מתקשות אחר כך. אפיה ממושכת יותר תהפוך אותן לקשות כמו אבן.
הכנתם? צלמו ותייגו :)
הוסף תגובה חדשה
תגובות (37)
תמר -
האם אפשר להשתמש בסטיביה במקום סוכר, וכמה?
אביגיל -
איפה החלבה? מה הכמות והשלב בו מכניסים אותה?
ענבל נתן בר -
הי אביגיל, חלבה היא כמובן שילוב של טחינה גולמית עם סוכר. לכן, אין צורך להכניס חלבה אלא השילוב יוצר טעם חלבה.
ענבל נתן בר -
לא ניסיתי, אני מניחה שאין בעיה, אבל אולי המרקם יהיה שונה
ליאת -
היי, הכנתי השבוע את העוגיות. נפלאות וטעימות :-)
רק לא סגורה לגבי המרקם, בנגיעה מרגיש רטוב ופירורי, האם כך צריך להיות ?
ולגבי הסוכר, האם אפשר להחליף באבקת סוכר ? משום שבזמן האכילה הוא מאוד מורגש.
ענבל נתן בר -
הי ליאת, איזה כיף לשמוע. הן אכן עוגיות מהסוג המתפורר אבל לא אמורות להיות רטובות, אולי לא אפית מספיק או ששינית משהו ברכיבים? לגבי הסוכר, הוא אכן מורגש, אנחנו דווקא אוהבים את זה... נסי להשתמש באבקת סוכר כמו שהצעת.
ליאת -
לא שיניתי כלום האמת, ואפיתי אפילו קצת יותר ממה שכתוב במתכון...
אנסה שוב והפעם באמת עם אבקת סוכר ואדווח איך יצא.
בכל מקרה, העוגיות עוד שניה מתחסלות D-:
ענבל נתן בר -
בהצלחה! עדכני אותנו פה איך יצא
ענבל נתן בר -
הי מרסי, נסי עם חמאה. אני בטוחה שזה יצא טעים, מוזמנת לעדכן ולהעלות תמונות
מרסי -
האם אפשר להשתמש בשמן אחר ?לא אוהבת את הטעם של קוקוס
אורח -
האם ניתן להחלים בקמח חטיה מלא 70%
ענבל נתן בר -
כן, אין בעיה
טליה -
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
ענבל נתן בר -
אין בעיה להכין את עוגיות הטחינה האלה מקמח ללא גלוטן. בהצלחה!
hanna -
אי אפשר להכניס סילאן במקום סוכר חום ?
שרי דוד -
האם אפשר להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן- מה יחס ההמרה?
ענבל נתן בר - נ... -
אני לא ניסיתי, יכול להיות שהבצק יהיה נוזלי מדי. אפשר לנסות, עדכן אותנו
שיר -
ניתן להחליף את קמח כוסמין בקמח תירס?
ענבל נתן בר -
לא ניסיתי, מוזמן לנסות ולעדכן אותנו איך יצא!
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
שרה -
הוספת 1=2 כפות דבש, אפשר במקום חלק מהסובר, מפחיתה מאוד את הפורריותץ
אנונימי -
אנונימי -
אשמח לכמויות של הסילאן, רסק תפוחים ובקשר לקוקוס הוא מחליף את כל הקמח כוסמין?
נועה -
אהלן, נשמע מעניין בלי שמן ועם רסק תפוחים, תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות?
תודה
נועה -
אהלן, נשמע מעניין בלי שמן ועם רסק תפוחים, תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות?
תודה
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
ענת -
חיה -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
ענבל נתן בר - נ... -