חלה מדהימה מקמח כוסמין

חלה מקמח כוסמין

לאפות חלות בבית זה משוגע לגמרי (כי יש במאפיה!) אבל זה גם כיף גדול, שגורם לך להרגיש שכבשת את האוורסט של האפיה. למעשה זה די פשוט להכין חלה, וחלה מקמח כוסמין זה בדיוק אותו שטאנץ, עם בצק קצת שונה. המתכוןן שלי לחלה מקמח כוסמין הוא אחד שעובד תמיד גם לאופים מתחילים ומפיק חלות משגעות.
אולי תאהבו גם:
לחמניות כוסמין מעולות
לחמניות כוסמין איטלקיות
לחם שאור משובח

רכיבים: 

קילו קמח כוסמין מלא*

שקית שמרית, או קוביית שמרים, או 2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר/דבש/ סילאן

5 כפות (75 גר׳) חמאה/ גהי/ שמן זית עדין

2 ביצים

2.5 כוסות (580 מ"ל) נוזל לבחירתכם- חלב סויה/שקדים/פרה/מים

2 כפיות מלח גדושות

 

לזיגוג:
ביצה 
שומשום/ פרג שלם/ קצח

 
אופן הכנה: 

1.מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח עם שמרים.

2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ואת החלב.

3. ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות- רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כעשר דקות. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

4. מעבירים למשטח עבודה נקי, אפשר מקומח מעט. לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים את הבצק לשישה חלקים, ומגלגלים עם הידיים לרצועות. קולעים מכל שלישיה צמה (סך הכל שתי חלות), או חלה ענקית אחת, משלוש רצועות גדולות (או חמש, אם בא לכם לחפש ביוטיוב ולאתגר את עצמכם עם קליעה). תוחבים את הקצוות של הצמה מתחת כדי שלא יפתחו ושיתנו נפח יפה.

5. מניחים במקום חמים להתפחה עד שהחלות מכפילות את נפחן. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או קישוט אחר. 

6. אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, למשך 35-40 דקות. החלות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) הן עדיין רכות למגע, והן קלות כאשר מרימים אותן.
היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את החלות. מצננים על רשת, לפחות 10-15 דקות.

 

* אפשר להכין את החלה מקמח כוסמין לבן במקום קמח כוסמין מלא, או להכין מחצי קילו קמח לבן וחצי קילו קמח כוסמין, או חלות עם 900 גר' קמח כוסמין ו- 100 גר' קמח שיפון אם אתם מעוניינים בחלה נוחה יותר לפריסה. אפשר גם להשתמש בקמח מלא אבל אני אישית פחות אוהבת את הטעם.
* ניתן לאפות 90%, ולהוציא מהתנור לפני שמוכן לגמרי. מצננים על רשת, עוטפים ומכניסים למקפיא. בשבת הבאה חממו תנור מראש, וכשהוא חם הכניסו אליו את החלה לכעשר דקות. הריח והטעם יגרמו לכם להרגיש כאילו גם השבת אפיתם (-:
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, מעבירים למקרר לפני ההתפחה השניה (אחרי שקלענו את החלה). בבוקר מוציאים מהמקרר ואופים. 

הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

הבצק יצא מדהים ותפח במהירות, אני אוהב חלות מתוקות יותר אז שמתי 4 כפות סוכר חום ו4 כפות סילאן

נפלא! כן אפשר לשחק עם הטעמים והמתיקות...

היי הבצק יצא לי ממש דביק... מה יכולה ליהיות הסיבה? עשיתי חצי כמות... וחילקתי הכל בחצי...

הבצק אמור להיות דביק ממש לפני ההתפחה הראשונה, אחרי התפחה הוא נעשה נוח יותר, ובמהלך הלישה את עובדת עם קמח שסופח קצת מהלחות. לא כדאי להוסיף קמח בשלבים הראשונים כי הבצק יהיה קשה יבש ודחוס.

היי , מתכננת להכין בצק בערב ולאפות בבוקר - עכשיו אחרי שקלעתי את הבצק מכניסה ישר למקרר ? ובבוקר מוציאה ישר לתנור ? עוד שהבצק קר ? זה ייפגע בטעם של החלה ?

כן, אפשר לעשות בדיוק כך. מיד אחרי הקליעה להכניס למקרר, שלא יעמוד בחוץ בכלל, ובבוקר תוציאי, תני לו קצת לעמוד בטמפרטורת החדר ואז תכניסי לתנור. בהצלחה!

היי אפשר להכין את החלות עם שוקולד בפנים ? צריך לשנות משהו בשביל זה ?

לא ניסיתי... אני מניחה שאם תשימי שוקולד נוזלי יחסית תצטרכי להאריך את משך האפיה ולהנמיך מעט את החום. אולי כדאי לנסות עם שוקולד ציפס או עם תערובת קקאו סוכר וחמאה

תודה רבה על המתכון. נראה מקסים.
אפשר לעשות בלי ביצים כלל?
תודה.

בהחלט. יוצא קצת פחות עשיר אבל עדיין מאוד טעים. אולי תצטרכי להוסיף שתי כפות מים בערך לבצק. 

היי,
נראלי שנמחק חלק מהאופן הכנה.
אם אפשר בבקשה לתקן את זה
תודה ויום טוב

אכן כך קרה. הוחזר לקדמותו! תודה