תזונה טבעית

 תזונה טבעית

אנשים רבים סובלים מהשמנה ומאכילה לא בריאה, וכמעט כולם רוצים לשפר את דרכיהם ולאכול נכון יותר. אינספור דיאטנים וחברות עומדים הכן במטרה לסייע להם לעשות כן.

אם כך, איך יתכן שמגיפת ההשמנה לא נבלמת, אלא נמצאת במגמת עליה תלולה?
מאות מיליוני אנשים סובלים מחוליים ומיחושים, מי 'קלים' ומי 'קשים'. הרפואה והמדע חוקרים ומשגשגים, חברות התרופות עושות מליארדים.
אז איך זה שלא נמצא מזור לחולי?
 
התשובה לכך טמונה לא בתרופה חדשנית או בצריכה הקלורית, לא בשיטת תזונה חדשה או עתיקה, גם לא בצמח מרפא אינדיאני או הודי.
התשובה טמונה בתוך אותו אדם המבקש את השינוי.
 
התזונה ההוליסטית (טבעית) והנטורופתיה מחפשת את הסיבות הטריוויאליות למחלה או לעליה במשקל (סיבות הנובעות מאורח חיים או מבעיות פיסיות) ולצדן את הגורמים הפנימיים להן.
השמנה למשל, מהווה לעתים סוג של הגנה וחוצץ בין האדם לבין סביבתו. היא דרך ליצור גבול במקום בו הוא חסר. בטיפול ההוליסטי אנו מנסים להתחקות אחרי הגורמים הרגשיים והנפשיים לצורך זה, גורמים שלרוב נעוצים בשלבי הילדות, באמצעים רבים ומגוונים כמו פרחי באך, תראפיה באמנות, שיחה טיפולית, דימיון מודרך, מדיטציות ועוד. מגוון השיטות מאפשר להתאים לכל מטופל את הדרך שמתאימה לו.
 
גם בבואנו לטפל במחלות אנו יוצאים מאותה גישה, ומנסים להביא יחד להבנה של הדפוסים שהביאו לחולי, שאצל כל מטופל הם שונים.
כך למשל, אצל מטופלת שסבלה מכאבי ראש קשים, ראינו בעזרת ציור מודרך כי הסיבות לכאבים הן רגשות כעס ותסכול שנובעים מתחושה של 'אין לי מרחב נשימה'.
מאותו רגע התבקשה לקחת לעצמה כמה דקות של מנוחה (מדיטציה, דימיון מודרך או נשימות) מספר פעמים ביום, ובעיקר כשכאב ראש ממשמש ובא. מאז כאבי הראש פחתו בצורה דרסטית והם כמעט ולא מופיעים.
 
הדבר החשוב הוא, שעל כל אדם למצוא את התשובה והדרך שלו. לכל אחד מסלול חיים משלו, רגשות משלו והיסטוריה שמיוחדת רק לו. הטיפול ההוליסטי מסייע להגיע להבנות באשר לחיינו, כדי לחיות חיים בריאים, מספקים ושלמים יותר.
 

הרחבת הדעת בנושא

כוסמת לפני הבישול
המתכון הזוכה בתחרות הסטודנטים למתכון הבריא הטעים של 2014- כוסמת עם פלפל אנגלי ובצל. מתכון משובח של אבי לוסקי- סטודנט שלי במגמת נטורופתיה במכללת ספיר
קרקרים ביתים מלאים
פעם, בימים בהם אנשים צלו את האוכל שלהם על האש הפתוחה, נודדים בדרכים, לא היתה אפשרות להתפיח לחם ולאפות אותו כראוי. על מחבתות חבוטות הכינו פשוט... קרקרים. ספר ישן שקראתי העלה בי חשק להכין קרקרים כאלה, פשוטים וטעימים.
שוק איכרים
מעדן שנותן את הבמה לטעמם האמיתי של הירקות. קל להכנה, עם תוצאה מרשימה.