עוגת גזר מהירה

עוגת גזר מהירה

אני חושבת שזה אחד המתכונים הכי אהובים על המטופלים שלי, מתכון כזה שלוקחים לכל החיים ולכל מסיבה. היא כל כך נהדרת בעיני כי היא מצליחה להיות טעימה ולהשתלב כחלק מתזונה בריאה, עם כמות שפויה של סוכר ומעט מאוד שמן. היא עשירה בויטמין A, ניתנת להקפאה, והכי חשוב -טעימה כל כך שאפילו הילדים ישתגעו עליה. 
מומלץ להכפיל את הכמות- העוגה תיגמר עוד לפני שתספיקו לקרר אותה...

 
רכיבים: 

1 כוס סוכר חום/ מולסה/ סילאן (אפשר גם פחות)

1/4 1 כוסות קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה.

1/4 כוס שמן- רצוי מאוד מכבישה קרה

3 ביצים

1 כפית קינמון

2 כוסות גזר מגורר גס

1 שקית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

מעט תמצית וניל אמיתית

אופציונלי: חופן אגוזי מלך קצוצים 

 

 

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מערבבים היטב את כל החמרים.

3. אופים בתבנית אינגליש קייק כארבעים דקות או בתבניות מאפינס- 15-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (עם פירורים עליו זה בסדר). העוגה אמורה להיות רכה, היזהרו מאפיית יתר.

4. רוצים להתפנק עד הסוף? פזרו מעט אבקת סוכר על העוגה. 

 
ציפוי: 

ממש לא חייבים, כי היא מעולה גם בלי. אבל אם רוצים להרשים, או לפנק, אפשר להכין קרם קוקוס:
1. שמים קרטון מי קוקוס במקרר למשך כמה שעות.
2. מוציאים בלי לנער ומסננים את המים החוצה. מקציפים את השכבה הקרמית שנשארה בקרטון.
3. מורחים אחרי שהעוגה התקררה. שומרים במקרר. 

 גיוונים:

אפשר להוסיף (על חשבון הגזר)- תפוחים מגורדים, פירות יבשים ועוד. 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

מתאים להוסיף חצי כפית ג׳ינג׳ר טחון