עוגת גזר מהירה

עוגת גזר מהירה

אני חושבת שזה אחד המתכונים הכי אהובים על המטופלים שלי, מתכון כזה שלוקחים לכל החיים ולכל מסיבה. היא כל כך נהדרת בעיני כי היא מצליחה להיות טעימה ולהשתלב כחלק מתזונה בריאה, עם כמות שפויה של סוכר ומעט מאוד שמן. היא עשירה בויטמין A, ניתנת להקפאה, והכי חשוב -טעימה כל כך שאפילו הילדים ישתגעו עליה. 
מומלץ להכפיל את הכמות- העוגה תיגמר עוד לפני שתספיקו לקרר אותה...
כמו בכל המתכונים שלי, כוס מתייחסת לכוס מדידה סטנדרטית לאפיה.

 
רכיבים: 

1 כוס סוכר חום/ מולסה/ סילאן (אפשר גם פחות)

1/4 1 כוסות קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה.

1/4 כוס שמן- רצוי מאוד מכבישה קרה

3 ביצים

1 כפית קינמון

2 כוסות גזר מגורר גס

1 שקית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

מעט תמצית וניל אמיתית

אופציונלי: חופן אגוזי מלך קצוצים 

 

 

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מערבבים היטב את כל החמרים.

3. אופים בתבנית אינגליש קייק כארבעים דקות או בתבניות מאפינס- 15-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (עם פירורים עליו זה בסדר) אם השתמשתם בסילאן או בממתיק נוזלי אחר יתכן שתצטרכו להוסיף כמה דקות נוספות לאפיה.
אבל שימו לב, העוגה אמורה להיות רכה, היזהרו מאפיית יתר.

4. רוצים להתפנק עד הסוף? פזרו מעט אבקת סוכר על העוגה. 

 
ציפוי: 

ממש לא חייבים, כי היא מעולה גם בלי. אבל אם רוצים להרשים, או לפנק, אפשר להכין קרם קוקוס:
1. שמים קרטון מי קוקוס במקרר למשך כמה שעות.
2. מוציאים בלי לנער ומסננים את המים החוצה. מקציפים את השכבה הקרמית שנשארה בקרטון.
3. מורחים אחרי שהעוגה התקררה. שומרים במקרר. 

 גיוונים:

אפשר להוסיף (על חשבון הגזר)- תפוחים מגורדים, פירות יבשים ועוד. 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

יש אפשרות להחליף את הקמח בקמח כלשהו ללא גלוטן?12

אפשר להוסיף קרם קוקוס קנוי במקום מי קוקוס במקרר מעל?

שלום
האם אפשר להשתמש בקמח חומוס? ושמן זרעי ענבים?

זה עבור תינוקות גיל שנה ומעלה

אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן רגיל/ כבישה קרה?

אני לא רואה סיבה שלא, אם כי זה ישנה את הטעם והמרקם של העוגה המקורית.

עוגה מושלמת! תודה! אני שמתי חצי כוס סוכר חום וחצי כוס סילאן. כל היתר כפי שכתוב במתכון.

המאפינס יצאו נהדר !
מתכון קל להכנה

אם לא שמים ציפוי האם לשים במקרר או לשמור מחוץ למקרר

אפשר בחוץ כמו כל עוגה רגילה

אם לא שמים ציפוי האם לשים במקרר או לשמור מחוץ למקרר

עשיתי לפי ההוראות
עם סילאן במקום סוכר
העוגה יצאה נוזלית מאוד

המידות קמח לא נכונות לדעתי

כנראה שהוצאת את העוגה לפני הזמן. מוציאים אותה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי- אם הוא יוצא מלוכלך או עם בלילה נוזלית עליו זה אומר שהעוגה לא מוכנה.

שלום עינבל, באיזו כוס להשתמש? יעזור אם המתכונים יהיו גם בגרמים

כוסות מדידה סטנדרטיות של אפיה, הן מכילות 240 מ"ל. (זה יוצא 143 גר' קמח לכל כוס)

ענבל, עוגה יצאה מאד טעימה במיוחד שהיא חמה (למרות שלא דיקנו במידות)
תודה

נשמע מעולה. האם יש תחליף יותר בריא לאבקת אפייה ו/או סודה לשתייה?

מחית תפוחים או בננת, אך עדיף תפוחים

מתאים להוסיף חצי כפית ג׳ינג׳ר טחון

היי.
אשמח לדעת כמה קלוריות יש בכל המתכון