קראמבל פירות- עוגת פירורים קראנצ'ית

עוגת פירורים מהירה, שתמיד מצליחה, על פי המתכון המקורי של ג'יימי אוליבר, שעבר מטמורפוזה קשה... הקמח מלא והפירות הטריים הופכים אותה לבריאותית יותר, אם כי היא עשירה בחמאה ולכן לא מתאימה לסובלים מעודף משקל או שומנים בדם.

רכיבים: 

לבצק:

כוס וקמח כוסמין/ קמח מלא

חצי כוס שיבולת שועל (אפשר גם לוותר על שיבולת השועל ולשים במקומה עוד חצי כוס קמח)

100 גרם גהי או חמאה

5 כפות סוכר חום

קורט מלח
 

לפירות:

1/2 קילו פירות שטופים וחתוכים לקוביות גדולות (כמעט כל פרי מתאים: תפוחים, אגסים, אפרסקים, שזיפים, תותים, פירות יער...)

3 כפות סוכר/ סילאן

 

אופן הכנה: 
 

1. שמים את כל רכיבי הבצק במעבד מזון (כזה שטוחנים איתו) ומפעילים עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם קטנים. אפשר גם לשפשף את כל הרכיבים בין הידיים ולקבל את אותה התוצאה.

2. מסדרים את הפירות בתבנית שטוחה (תבנית פאי למשל) ומפזרים מעליהם את הסוכר. מעל מפזרים את פירורי הבצק.

3. אופים ב- 190-200 מעלות, כחצי שעה, עד שהבצק נעשה זהוב. ההגשה 'מבולגנת', אז אם רוצים הגשה אלגנטית אפשר להכין בתבניות אישיות נפרדות ולהגיש בהן.

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

גם כוסמין וגם שיבולת שועל מכילים גלוטן ואסורים לחולי צליאק...

הוא בהחלט מכיל גלוטן, ראי תפריט מתכונים ללא גלוטן.