כוסמת- מתכון בסיסי

מתכון טבעוני
כוסמת
 

לפני שנגיע למתכון ותראו מהי הדרך הטובה ביותר לבשל כוסמת, נשאלת השאלה למה בכלל לאכול כוסמת? האם הכוסמת בריאה? אז הנה לפניכם סקירה זריזה..

הכוסמת שייכת מבחינה תזונתית (לא בוטנית) לקבוצת הדגנים, ונחשבת לדגן מלא. מוצאה מסיביר שם נקרא תבשיל מכוסמת grechka, ולא קאשה כפי שנהוג לחשוב (ותודה לקוראה סופיה על החידוד) משם הגיעה לסין וליפן. טעמה מתוק ומבחינת ראייה סינית היא נייטרלית -אינה מחממת ואינה מקררת, ולכן מתאימה גם לאנשים שסובלים מחום וגם לסובלים מקור.
היא מנקה ומחזקת את המעיים, משפרת את התיאבון ומטפלת בשלשולים. היא מחזקת את מערכת הדם ומורידה לחץ דם. היא מתעכלת טוב ובקלות.
ישנה כוסמת חומה, שהיא למעשה כוסמת שעברה קליה, היא בעלת טעם אגוזי ושומרת יחסית על צורתה בבישול. ישנה גם כוסמת ירוקה- שנחשבת לבריאה יותר אך היא פחות יציבה בבישול והופכת מעט דייסתית (בעיני גם פחות טעימה). 

ערך תזונתי של כוסמת:
הכוסמת לא מכילה גלוטן! מה שהופך אותה מקור תזונתי נהדר ועשיר לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן.
למרות זאת לא מומלץ לצרוך אותה באופן יומיומי ובכמויות מוגזמות.

 
רכיבים: 
 
2 כוסות כוסמת
2.5 כוסות מים
מלח (כפית או פחות)
 

 

אופן הכנה: 
 
שוטפים את הכוסמת (אני שוטפת בסיר מלא מים כדי שאם יש לכלוכים הם יצופו, אפשר גם במסננת)
מבשלים את כל הרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.  
מבשלים עד לספיגת כל המים (כ- 15 דקות). מכבים ומשאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
 
זה המתכון הבסיסי, שאם תכינו לפי ההוראות יצא לכם טעים אבל בעיני תמיד כדאי להוסיף משהו - כמו שאורז לבן לבד הוא משעמם, ואורז עם גזר טעים יותר. אז הנה מתכון נהדר של כוסמת עם פלפל אנגלי ובצל, שהפלפל האנגלי נותן לו טעם מיוחד ובשרי.

 

תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

למה לא כדאי לצרוך באופן קבוע? זו ארוחת הצהריים שלי

המון תודה לך, גם אני לא סובלת כוסמת וכל הזמן שומעת שזה בריא. כעת, אני פתוחה לנסות כי החורף בפתח והכוסמת נראית מאכל טוב לחורף. תבורכי!

המרשם מוצא חן בעיני אבל עוד לא נסיתי אותו

שלום ענבל,
האם כדאי להשרות אותה במים לפני בישולה, כמו שמשרים שעועית ועוד?

קאשה זו לא כוסמת קאשה זו דייסה
כוסמת נקראת ברוסית גרצ'קה grechka

לפי מה ששמעתי, כוסמת מורידה סוכר בדם. כדאי לחפש מאמרים על כך באינטרנט.

שלוםמה הסיבה שלא מומלץ לצרוך את הכוסמת על בסיס יומי?

גם כוסמת וגם כוסמין הם דגנים מלאים שניתן לשלב אותם בתפריט מתאים לסכרתיים. כמובן שעליך לפנות לנטורופת/ית כדי שיתאימו לך תפריט נכון שמתאים לך ומתחשב במצבך הספיציפי. 

היי ענבל, מדוע לא מומלץ לצרוך באופן יומיומי?

כמו שכתבתי בראש הכתבה, אנו מתייחסים לכוסמת כדגן מבחינה תזונתית ולא בוטנית.

איך משתמשים בכוסמת אפויה לתחתית של פשטידת ירקות