אנטיפסטי - ירקות בתנור

מתכון טבעוני
שוק איכרים

האנטיפסטי הוא מעדן שנותן את הבמה לטעמם האמיתי של הירקות. קל להכנה, עם תוצאה מרשימה.
למעשה, כמעט כל ירק שתשימו בתבנית יהיה נהדר. אני אוהבת להסתובב בשווקי איכרים או סתם בדוכני ירקות, לקחת אחד או שניים מכל דבר ולראות מה יוצא. מניסיון- עוד לא קרה שלא יצא טעים. 

רכיבים: 
 

בטטות חתוכות לרוחב לפרוסות בעובי 2 ס"מ

כרובית מופרדת לפרחים גדולים

ברוקולי

חציל פרוס לרוחב

קישואים פרוסים או חתוכים לטבעות

גזר חתוך לחתיכות גדולות

כרוב חתוך לרצועות ארוכות

בצל לבן חתוך לרבעים או לטבעות

ראש שום שלם שטוף וחתוך לרחבו

דלעת חתוכה לקוביות

וכל ירק אחר שמתחשק..

 


התיבול:

שמן זית איכותי (כבישה קרה, חומציות עד 1%, 0.8%)

מלח אטלנטי או מלח גס (לא חובה)

פלפל שחור גרוס גס (לא חובה)

הרבה שום טרי כתוש (גם לא חובה)

לאוהבי החריף- מעט צ'ילי גרוס.

 

אופן הכנה: 
 

1. רצוי לאפות את הירקות בלי הרוטב, ולהוסיף אותו לאחר האפיה, כשהירקות עוד חמים.
למי שרגיל לירקות קראנצ'יים, מער
בבים היטב את רכיבי התיבול ומורחים על הירקות בעזרת מברשת סיליקון, או מערבבים בקערה יחד עם הירקות לפני האפיה. מסדרים את הירקות כך שהבצל בתחתית התבנית והבטטות ושאר הירקות כלפי מעלה, רצוי בשכבה אחת - כך הם יקבלו ציפוי קראנצ'י קרמלי. 

2. מכניסים לתנור בחום 200-250 מעלות עד שהירקות מוכנים. אוכלים מיד.

האנטיפסטי נשמר כמה ימים בכלי סגור במקרר ומצטרף נפלא לכריכים, אורז, וסתם כנשנוש.

 

הוסף תגובה חדשה